Grip op grenzen online

Grenzen zijn essentieel in een goede professionele relatie met je cliënten, in de samenwerking met je collega’s en eigenlijk ook voor een prettig leven. Maar waar ligt jouw grens? Hoe voel je aan wanneer jouw grenzen zijn bereikt en hoe geef je dat vervolgens aan?

Inleiding

Het aangeven van grenzen is voor de meeste van ons lastig. Zeker als je werkzaam bent in de zorg, de wereld waarin je continu ten dienste staat van anderen en waar je binnen een team afhankelijk bent van elkaar. Dus zeg je meestal ja tegen ongepast gedrag van je cliënt. Misschien niet letterlijk, maar door het te negeren of te tolereren, want hij/zij is ziek of ‘weet niet beter’. En zeg je ‘ja’ tegen vragen van je collega’s. Direct of indirect door op te pakken wat zij laten liggen. Want alles wat jij oppakt is goed geregeld en maakt de totale draaglast minder. En je leert er toch weer van? Dat is allemaal waar. Mits de ‘ja’ tegen de ander geen ‘nee’ is tegen jezelf. Want weten wat je grenzen zijn en daar gehoor aan geven maakt het dagelijkse werk en eigenlijk je hele leven, stukken makkelijker en vooral ook veel leuker. In de online training ‘grip op grenzen’ ga je met deze thema’s aan de slag. Gedurende de cursus heb je drie online coachmomenten van 1 uur.

In het kort

Aan het einde van de training ben je je bewust van je grenzen, weet je waar je staat en heb je de tools in handen voor de momenten dat het even niet lukt. Je verterkt je assertiviteit en je eigenwaarde.

Iedereen die zijn/haar eigen grenzen serieus wil (leren) nemen en dat constructief wil leren aangeven kan deze training volgen. Om de training zo effectief mogelijk te laten zijn werk je tussen de bijeenkomsten door aan opdrachten in een bijbehorend werkboek. Je moet dus de bereidheid hebben om te oefenen in de praktijk.

Je doorloopt deze training in je eigen tijd en eigen tempo. Je volgt 5 modulen en drie online coachings-sessies van een uur. Daarnaast is het voor de effectiviteit van de training van belang dat je bereid bent dagelijks een registratieopdracht te doen gedurende het volgen van het programma.

De cursus volg je online, in eigen tijd en op een eigen device. De coachingsmomenten worden met jou afgestemd. Deze cursus is ook geschikt voor mensen met dyslexie.

Iedereen kan leren luisteren naar zichzelf, assertiever worden en beter opkomen voor zichzelf. Van belang is dat je bereid bent naar jezelf te kijken en de keus maakt om beter voor jezelf te zorgen.